Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Tavaraa Kiinasta – Shoppailuvinkit Kiinaan - Matkailua ja shoppailua
Pallontallaajat.net
Valikko
Shoppailuvinkit Kiina

Tavaraa Kiinasta – Shoppailuvinkit Kiinaan

Kiinasta löytyy paljon osteltavaa ja kaupoissa sekä toreilla voi vierähtää useampi päivä. Mutta mitä tavaraa Kiinasta kannattaa oikeasti ostaa? Rihkamaa ja matkamuistoja löytyy varmasti joka paikasta, mutta kiinasta voi ostaa myös hyödyllistä tavaraa. Kirjasin tähän muutaman tuotteen, joita sinun kannattaa ostaa kiinasta, mikäli sillä suunnalla liikut.

Silkki

Kiinalainen silkki on niin legendaarista tavaraa, että sitä rahdattiin aikoinaan tuhansia kilometrejä hevosen selässä Euroopan markkinoille. Kiinalaista silkkiä pidetään edelleen kovassa arvossa, joten tätä tavaraa kannattaa ostaa kiinasta mukaan. Silkkikaupoilla kannattaa tietenkin varoa väärennöksiä. Väärennetyn silkin tunnistaa esimerkiksi siitä, että se palaa puhtaalla liekillä, kun väärennetty silkki sulaa muovin tavoin. Monet kauppiaat todistavatkin silkin aitouden, polttamalla palan kangasta asiakkaan edessä.

Shoppailuvinkit Kiina - Silkki

Tee

Tee on erinomaista Kiinassa, joten mikäli olet hyvän teen ystävä, niin sitä kannattaa kyllä tuoda Suomeen. Teetä löytyy kymmenissä eri variaatoissa, ja monet teekauppiaat antavat asiakkaille maistiaisia. Teelehtiä ostaessasi, katso sellaisia pakkauksia, joissa teelehdet ovat mahdollisimman isoja sekä ehjiä. Näistä syntyy aromikkain ja parhain tee.

Shoppailuvinkit Kiina - Tee

Posliini

Posliini keksittiin kiinassa 600-luvulla ja myös sitä rahdattiin aikoinaan Euroopan markkinoille Silkkitietä pitkin. Kiinalainen posliini on erittäin laadukasta, joten tätä tavaraa kiinasta kannattaa ottaa mukaan, mikäli laukussa vain on tilaa. Teen lisäksi sinun kannattaakin ostaa esimerkiksi kiinalainen posliinista valmistettu teepannu sekä teekupit.

Elektroniikka

Melkeinpä jokaisessa Suomessa myytävässä elektroniikkatuotteessa lukee ”Made in China”. Kiinasta kannattaakin ostaa mukaan myös erilaisia elektroniikkavempaimia, sillä ne ovat siellä huomattavasti halvempia kuin Suomessa. Erityisesti LED-valot maksavat kiinassa vain murto osan kotimaan hinnoista. Näiden tuotteiden kohdalla kannattaa kuitenkin panostaa laatuun ja ostaa esimerkiksi korkealaatuisia LTECH -valmistajan tuotteita. Näitä samoja tuotteita myy myös kotimainen LED-talo.fi -verkkokauppa.

Shoppailuvinkit Kiina - Elektroniikka

Jade

Jadea voi olla vaikea ostaa, jos ei tiedä tasan mitä on oikeasti hankkimassa. Jadea on helppo väärentää ja kiinassa väärennöksiä liikkuu todella paljon. Oikea jade voi olla vihreää, oranssia tai valkoista. Jade on myös kallista, joten ennen kuin tuhlaat kauniiseen jadekiveen rahaa, niin sinun tulee olla varma, että kyseessä on aito tuote.

Shoppailuvinkit Kiina - Jade

Vaatteet

Kiinassa on upeita vaatteita, etenkin naisille. Valitettavasti suomalaisten kokoa voi olla vaikea löytää, sillä kiinalaisten ruumiinrakenne on erilainen. Isompia vaatekokoja löytää varmimmin turistikaupunkien, kuten Hong Kongin toreilta. Mikäli sinulla on reissullasi aikaa, niin voit teettää itsellesi vaatteita myös räätälillä. Vaatteiden teettäminen Kiinassa on todella halpaa.

Shoppailuvinkit Kiina - Vaatteet

Silmälasit sekä piilolinssit

Silmälasit ja piilolinssit ovat kiinassa paljon edullisempia, kuin Euroopassa. Mikäli tarvitset laseja tai piilolinssejä, niin sinun kannattaa ehdottomasti suunnistaa optikkoliikkeeseen. Hyviä omilla vahvuuksillasi olevia silmälaseja voit saada optikolta noin 50 eurolla.

Shoppailuvinkit Kiina - Silmalasit

Varo väärennöksiä ostaessasi tavaraa Kiinasta

Kiinalla on huono maine väärennettyjen ja heikkojen tuotteiden kanssa, mutta sieltä voi oikeasti löytää myös laadukasta tavaraa. Ole aina tarkkana siitä, että kyseessä on aito tuote, sillä kiinassa voidaan myydä jopa väärennettyä teetä. Erityisen tarkkana kannattaa olla arvokkaiden tavaroiden, kuten elektroniikan, silkin sekä korujen kanssa. Tarkastele siis tuotteet aina huolellisesti aitouden varmistamiseksi, ennen kuin ostat tavaraa Kiinasta.

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus